3 λόγοι που η στελέχωση του προσωπικού πρέπει να γίνεται από εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού.

Σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική εποχή, που οι ρυθμοί θυμίζουν αγώνες ταχύτητας και τα ετήσια έσοδα μιας επιχείρησης απαιτούν μεγαλύτερες προσπάθειες για να αυξηθούν -αν όχι να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα- η εύρεση του κατάλληλου προσωπικού, κρίνεται απαραίτητη.

Σε αυτό το σημείο, έρχονται οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού. Ξεκινώντας από το επίκεντρο της επιχειρησιακής δραστηριότητας και κατέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και τεχνογνωσία, καταφέρνουν να προσπεράσουν τα βασικά εμπόδια της αγοράς και να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση, εξατομικευμένη στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Πώς το καταφέρνουν αυτό;

H επαγγελματική εξειδίκευση, η εμπειρία και η συνεχής τριβή και φυσικά ο σχεδιασμός μιας 360° στρατηγικής, είναι τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτουν και τις φέρνουν ένα βημά μπροστά από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα τρία οφέλη της συνεργασίας μιας επιχείρησης, με μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού είναι:

1. Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος

Η εύρεση του κατάλληλου υποψήφιου είναι μια χρονοβόρα, έως και απογοητευτική διαδικασία. Απαιτεί επιπλέον απασχόληση προσωπικού ή ακόμα και του ίδιου του ιδιοκτήτη, χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία των επιλογών.

Σκεφτείτε τώρα, ότι με την ανάθεση της εύρεσης και στελέχωσης προσωπικού, σε μια ομάδα επαγγελματιών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, κερδίζετε αυτόματα χρόνο, ενέργεια και χρήμα από επιλογές, που θα είχαν μεγαλύτερο ρίσκο για την επιχείρησή σας.

Η εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού, με μεθοδευμένα βήματα και επαγγελματικά εργαλεία, ακολουθώντας την ορθή διαδικασία πρόσληψης, θα προσεγγίσει, θα αξιολογήσει και θα παρουσίασει σε εσάς τις πιο κατάλληλες επιλογές, για την κάλυψη της εκάστοτε θέση.

2. Εύρεση, αξιολόγηση και προετοιμασία υποψηφίου

Έχοντας εντοπίσει και αξιολογήσει τόσο τα βασικά προσόντα του υποψηφίου, όσο και τα στοιχεία εκείνα της προσωπικότητας, που καθορίζουν ένα άτομο, οι επαγγελματίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού θα αναλάβουν και το στάδιο της προετοιμασίας του υποψήφιου.

Έτσι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα προετοιμάσουν το άτομο για την ανάληψη της θέσης και την ομαλή προσαρμογή του, από την πρώτη κιόλας μέρα, στην επιχείρηση.

Τότε, επομένως, θα μπορούμε να μιλάμε για μια εύστοχη και επικερδή πρόσληψη, η οποία θα φέρει μακροπρόθεσμα τα αποτέλεσμα, που προσδοκά η επιχείρηση.

3. Οργανωσιακή ανάπτυξη της επιχείρησης

Το επόμενα βήματα που έπονται μιας καλής επιλογής υποψηφίου, είναι κρίσιμα καθώς αφορούν ζητήματα πρόσληψης, μισθοδοσίας και συνεχούς εκπαίδευσης. Σημαντικές διαδικασίες, στις οποίες συνήθως γίνονται τα περισσότερα λάθη και από αυτές θα εξαρτηθεί εν τέλει η ποιότητα και η διάρκεια μιας συνεργασίας.

Καταρχάς, σε αυτό το σημείο, γίνεται κατανοητό, ότι μιλάμε για αρμοδιότητες τμήματος Human Resources (HR).

Αν έχετε τμήμα HR στην επιχείρησή σας, γνωρίζετε από πρώτο χέρι, τις απαιτήσεις του τμήματος και του νευραλγικού ρόλου, που διαδραματίζει στην εύρυθμη λειτουργία και ισορροπία της εταιρείας σας.

Αν από την άλλη, ανήκετε στις επιχειρήσεις, που δεν έχουν οργανωθεί ακόμα επαγγελματικά σε αυτό τον κλάδο, γνωρίζετε επίσης, τις δυσκολίες και το ρίσκο που έχει ένα τέτοιο κενό στην επιχειρησιακή δραστηριότητα.

Και στις δύο περιπτώσεις, μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να προσφερεί κάτι παραπάνω, από μια λίστα με τους κατάλληλους υποψηφίους, αναλαμβάνοντας τον πλήρη συντονισμό της διοίκησης και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης.

 

Τι κερδίζει τελικά η συνεργαζόμενη επιχείρηση;

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι με τη σωστή κατανομή των ρόλων, μια επιχείρηση μπορεί:

• Nα βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και τον ανταγωνισμό της.

• Να πολλαπλασιάσει την αξία του χρόνου της, επενδύοντάς την, αποκλειστικά σε ό,τι είναι σημαντικό για την εταιρεία.

• Να πετύχει αύξηση της παραγωγικότητας από την πρώτη κιόλας μέρα, συνεργαζόμενη με ήδη εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό.

Γιατί να επιλέξετε την Accurate Point;

Η Accurate Point, είναι μια νεοσύστατη εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, που προέρχεται από τομείς της Διοίκησης Προσωπικού και της Ψυχολογίας.

Μέσα από στοχευμένες διεργασίες, ανακαλύπτουμε, αξιολογούμε, προετοιμάζουμε και οδηγούμε τον υποψήφιο στο ακριβές σημείο, για την ομαλή ανάληψη της θέσης.

Πώς το επιτυγχάνουμε αυτό; Μέσα από συμβουλευτικές συναντήσεις και θεματικά σεμινάρια, φέρνουμε στην επιφάνεια και “δουλεύουμε” όλες εκείνες τις δεξιότητες, που θα γεφυρώσουν το χάσμα της προσαρμογής και θα ενώσουν τον εργοδότη, με τον νέο εργαζόμενο στην απόλυτη εργασιακή ταύτιση.

Τέλος, η εταιρεία μας αναλαμβάνει και την οργανωσιακή ανάπτυξη της επιχείρησης, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε εξ ολοκλήρου το τμήμα HR με τους εξειδικευμένους συμβούλους μας.

Εάν διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, εντοπίσατε ελλείψεις ή νέους στόχους της επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας, για να κάνουμε μαζί τις επόμενες σωστές επιλογές, που θα βελτιστοποιήσουν την απόδοσή σας!