Τουριστική σεζόν 2023: Ο απόλυτος οδηγός πρόσληψης και στελέχωσης εποχικού προσωπικού.

Μπορεί το καλοκαίρι να φαντάζει ακόμη μακριά, αλλά για τους ανθρώπους του τουρισμού και των ξενοδοχειακών, η αντίστροφη μέτρηση για την τουριστική σεζόν του 2023 έχει ήδη ξεκινήσει!

 

Συντήρηση και προετοιμασία εγκαταστάσεων, σχεδιασμός πλάνου για την καινούργια σεζόν, προϋπολογισμός νέου έτους, πρόσληψη και στελέχωση εποχικού προσωπικού και ακόμα περισσότερα to dos συνθέτουν την αντζέντα, που θα πρέπει να τηρήσουν με συνέπεια ξενοδοχεία, εστιατόρια και οι υπόλοιπες τουριστικές μονάδες. 

 

Τι συμβαίνει όμως με την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού; 

 

Η εύρεση και στελέχωση του εποχικού προσωπικού δεν ανήκει σίγουρα στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες, όπως κάποιες άλλες της λίστας, καθώς από τη στιγμή που εμπεριέχει τον ανθρώπινο παράγοντα, γίνεται αυτόματα μια πιο απαιτητική και απρόβλεπτη διαδικασία.

 

Λάθη από την πίεση να καλυφθούν έγκαιρα οι θέσεις, προβλήματα της τελευταίας στιγμής, κακή αξιολόγηση των υποψηφίων από βιασύνη ή απειρία, αποτελούν εφιάλτη για τα ξενοδοχεία και τους υπόλοιπους χώρους εστίασης.

 

Αργά ή γρήγορα, ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα, με κακή εξυπηρέτηση, μειωμένη απόδοση, παραιτήσεις, που μπορεί, σε πολλές περιπτώσεις, να σημαίνει ακόμα και χαμηλότερο τζίρο για την επιχείρηση.

 

Πώς μπορεί μια επιχείρηση να εξασφαλίσει επιτυχημένες προσλήψεις για τη σεζόν του 2023;

Ο πιο σύντομος δρόμος για επιτυχημένες προσλήψεις και σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, είναι η ανάθεση της εύρεσης και στελέχωσης εποχικού προσωπικού σε μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού.

  • Για αρχή, η εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού θα καταγράψει με ακρίβεια και σαφήνεια την περιγραφή της θέσης, τα καθήκοντα, τις δεξιότητες και τις παροχές που επιθυμείτε και προσφέρετε, στην εκάστοτε θέσης εργασίας, ενημερώνοντας πλήρως τους υποψηφίους για το τι να περιμένουν. Σκεφτείτε, πόσο χρόνο και χρήμα θα κερδίζατε, εάν ο υποψήφιος γνώριζε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια και θα είχε μια ρεαλιστική εικόνα των συνθηκών εργασίας.

 

  • Στη συνέχεια, οι επαγγελματίες της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας σχεδιάσει το χρονοδιάγραμμα και ένα λεπτομερές πλάνο δράσης, θα διανείμουν με προσοχή την αγγελία στα πιο αξιόπιστα εργαλεία εύρεσης εργασίας, προκειμένου να εντοπίσουν το κατάλληλο κοινό, που θα αποτελέσει στη συνέχεια τον ιδανικό υποψήφιο για εσάς. Σε αυτό το σημείο, σκεφτείτε πόσα λάθη από βιασύνη, θα είχατε γλιτώσει, εάν δρούσατε βάση προγράμματος και τηρούσατε τις προθεσμίες για την έγκαιρη κάλυψη των θέσεων.

 

  • Αφού, ξεχωρίσει και επιλέξει τους κατάλληλους υποψήφιους, η εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού θα προχωρήσει στη διαδικασία της συνέντευξης και της τελικής αξιολόγησης. Με μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική και θέτωντας τις κατάλληλες ερωτήσεις, θα μπορέσει να κρίνει και να διακρίνει, τόσο εάν ο υποψήφιος ταιριάζει στη θέση, όσο και αν θα μπορέσει πράγματι να προσαρμοστεί στην επιχείρησή σας, να διαχειριστεί και να “βγάλει” αισίως τη σεζόν. Σε αυτή την περίπτωση, να είστε σίγουροι ότι θα έχετε βρει τον κατάλληλο υποψήφιο, που θα αποδώσει στη σεζόν και θα προσθέσει αξία στην επιχείρησή σας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και δοκιμών. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι έξυπνες, μεθοδευμένες και με γνώμονα πάντα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της επιχείρησής σας.

Το πρώτο βήμα, που έχετε να κάνετε για αρχή, είναι να μην επαναλάβετε τα λάθη των προηγούμενων σεζόν. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να θέσετε τους νέους στόχους και να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, για την σεζόν που έρχεται!